Årets målsætning….. er måske lidt langt væk!

Udgivet af klinting

!5. sep 2019….. CPH Half 2019.

Tilbage i Januar blev jeg lokket til at melde mig til CPH Half 2019 af en veninde efter jeg kort forinden havde haft en vridskade i min ankel i dec. Det gik fremad og jeg tænkte, at med 9 mdr. burde der være en chance for at kunne træne mig op mod en halv-maraton på fornuftig vis.

Lidet vidste jeg, at jeg i April ifm. indkøb af nye sko, endte med rygproblemer som medførte flere ugentlige kiropraktor aftaler og rygmanipulationer før jeg i midt juni 19, var klar til igen at genoptage min træning. Nu med endnu kortere tid til den hastigt nærmende dato.

Ikke desto mindre var jeg fortrøstningsfuld, ikke mindst som konsekvens af, at jeg begyndte at teste nye træningsmetodikker af. 80 % af tiden i langsomt pace, og 20 % i hurtigt pace (intervaller). Noget synede til at virke for mig, hvor tolerance, hastighed og vægt gik henholdsvis frem, op og ned. Jeg var jubeloptimist og karma er squ lidt en bitch nogen gange.
Bedst som det gik fremad, begyndte min archillessene at te sig med stivhed og ømhed, hvorved jeg skruede ned for træningsintervallerne endnu en gang. Men lige lidt hjalp det, og en dag efter 2,5km opvarmning og 1 km interval, mærkede jeg et smæld i min læg og alt blev sat på pause i 8 dage. En fibersprængning i læggen som jeg i første omgang frygtede var en seneruptur eller et træthedsbrud. Når man læser medicin har man vel altid en tendens til overdiagnosticering af en selv :S

Ikke desto mindre var jeg slået hjem til start endnu en gang.

Jeg er nu begyndt at løbe igen. Hastigheden/tempo er helt i bund, distancerne kommer sjældent langt over 5-7 km og tolerancen skal opbygges. Men jeg har jo også oceaner af tid tilbage….. eller i virkeligheden blot lidt over 6 uger.
Men jeg holder modet oppe og målsætningen er sat til blot at gennemfører i modsætning fra det hidtige mål på sub. 2 timer på konkurrencedagen.

Min plan pt. hedder følgende:

6 træningspas i ugen.
– 5-8 km i 4 pas.
– 1 pas med intervaller (gerne jog-run-sprint eller 1 km intervaller)
– 1 langdistancepas (søndagstur)

Langdistancepasset opbygges løbende startende fra 4. august med følgende distancer:
4. august – 10 km.
11. august – 12 km.
18. august – 14 km.
25. august – 16 km.
1. september – 18 km.

Derfra reduceres til maks. 15 km. frem mod konkurrence dagen. Nu håber jeg blot min plan holder.

Nogen der har erfaring med ovenstående træningsforløb og frustrationer ?

Ift. dagens træningspas 2. august 2019.

– tempo var for højt for hurtigt.
– Tolerance var minimum.
– En kamp hele vejen rundt på dagens 5.5 km.
– Sub. 6 min/km. er tilfredsstillende.
– Ude af stand til at holde langtsom pace gr. opspænding i læg og archillessene, hvorved balancen ryger.

Jeg bliver nød til at fokuserer på teknik endnu en gang, hvis jeg skal lykkes med min plan.

 

Kategorier: Træning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *