Er man en bedre forælder med en instagramvenlig dagligdag? #glanstagram

De fleste kender det. Indretningsbutikkernes primære varegruppe som er målrettet det bedst mulige instagram billede. Mønstrer, ordsprogsplakater, guldfarvet bestik til det obligatoriske sund-kost billede og ikke mindst pastelfarver i alle afskygninger.
Personligt synes jeg, at tendensen fjerne individualiteten, men det er jo nok bare mig. Jeg følte mig jo også gammel, da jeg tilfældigvis skiftede ind på live-programmet fra Guldtuben 2017 og ikke anede hvem de “kendte” personer var, selv om de alle havde flere følgere end de mest alment kendte personer på min egen alder og fra min ungdom på diverse sociale medier.

Men det er ikke min egen utilstrækkelighed ud i ligegyldige youtube-vloggere det skal handle om. NEJ det skal handle mere om den tendens man ser på de sociale medier og ikke mindst Instagram.

Jeg bruger selv Instagram dagligt og finder en vis nydelse i at se hvad der sker i min sociale omgangskreds, lokalområde etc. når man først har lært at bruge SoMe. Men jeg må blot erkende at jeg IKKE er en del af SoMe Generationen. Bevares jeg tager også billeder med filter, tagger på prominente placering og tager billeder af sociale events i Odense og omegn. Det gør jeg for at dele min hverdag på godt og ondt. Men desværre synes jeg også at tendensen er blevet, at man ikke viser de knap så sjove og perfekte stunder. Kvindelige bloggere synes at “opfordre” til at vise det uperfekte billede af deler og lignende på utallige måder og det er også ved at være pænt træls at kigge på, ud over de utallige bikinifitness tøser der smadre deres naturlige kroppe med op- og nedsving i fedtprocenter i søgen mod tydelige mavemuskler og poseringsseminare i g-streng. Men glansbilledet SKAL frem.

Børneforældre på SoMe vil nikke genkendende til billedet at overskudsforældre og børn i udelukkende moderigtigt tøj i alskens pastelfarver. Sund kost til poden og en vedblivende udeblivelse af lortebleer, fortællinger om opdragelsesdilemmaer og putningsritualer gone wrong. For vi vil jo gerne vise det “rigtige” og perfekte billede af vores liv med børn.

MEN HOLD NU OP!!! 90 % af tiden ligner huset, lejligheden, soveværelset og ikke mindst stuen lort. Vi vader rundt i adidasbukser og gamle udslidte t-shirts med uglet hår, da det er nemmest når nu poden for 11190 gang ikke har sovet igennem, efter at man har brugt 3-4 timer på den foregående aftens putteritual. Aftensmaden er blevet mere brugt som kasteskyts end indtagelse og forældresamtale over familiens aftensmåltid er blevet til et planlægningsmøde for aftenens videre badeplan, hundeluftning, op- og afrydning samt ikke mindst hvem putter idag, mens den yngste skider i bleen for 5. gang på 30 min og den store ikke gider at sidde på sin egen stol, men hellere vil sidde på skødet eller på bordet.

Personligt er jeg led og træt af de utallige glansbilleder, det er blevet for vane at fremture med på SoMe, men jeg kan alligevel ikke lade være med at kigge på dem, når de dukker op i mit feed. Jeg husker bare at forestille mig kaoset bag. Personligt vil jeg gerne selv blive og være bedre til at vise det sande billede af den stressede familiehverdag med alt hvad dertil hører. For hverdagen er langt fra rosenrød.

Så hermed skal lyde en opfordring til at droppe #glanstagram og vise hele sandheden bag familielivet på både godt og ondt 🙂

Skrevet af en træt far som har været oppe siden kl 0345, men som stadig vælger at ligge et billede med overskuds-kaffe på instagram 🙂

Tak fordi du læser med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *